Първи в България!
Екстремни без риск
6765 Ардино, област Кърджали GSM: +359 893 00 34 35
Медиите за нас

Новини

 

Община Ардино с отличие от международно туристическо изложение в Смолян

October 22, 2018

Грамота за принос в развитието на културно-исторически и еко-туризъм в Родопите бе връчена на Община Ардино по време на 15-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“ в Смолян. Отличието бе връчено от заместник-министъра на туризма Любен Кънчев на кмета на общината Ресми Мурад. В своето приветствие кметът подчерта, че Ардино като туристическа дестинация през последните години става все по-полярна и има какво да даде на общия туристически продукт на Родопите.

На тазгодишното издание на изложението най-голям интерес предизвикаха лазерните оръжия на Военно-спортния клуб „Laserwar Balkans” с управител Евгени Смирнов. С точен мерник с лазерно оръжие по мишена показаха зам. – министърът на туризма Любен Кънчев, областният управител на Смолян Недялко Славов, кметовете на Ардино, Девин и Чепеларе.

 


Евгени Смирнов с награда от НСОРБ за здравето и туризма в Ардино

October 04, 2018

Управителят на Военно-спортния клуб „Laserwar Balkans” в Ардино Евгени Смирнов получи почетна грамота от Националното сдружение на общините в Република България по време на 13-та Годишна среща на местните власти в Албена. Отличието му бе връчено от председателя на Управителния съвет на НСОРБ Даниел Панов за партньорство с община Ардино, подпомагане на местната Многопрофилната болница за активно лечение, както и за развитието на общината като туристическа и културна дестинация.

„Приемам тази награда като признание за успешната работа на цялата община Ардино, а не само на работата ми“, заяви Смирнов. Той подчерта, че вече пет години живее в Ардино, заобиколен от прекрасни и мили хора. „Виждам, че градът се променя постоянно, изграждат се нови паркове, спортни площадки, организират се празници. Невъзможно бе да остана настрана, исках да дам и своя малък принос в тази промяна“, заяви  Смирнов и благодари на кмета Ресми Мурад за подкрепата при реализиране на инициативите.

Военно-спортен клуб помага на детското отделение в МБАЛ Ардино

August 08, 2018

Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям разгледаха изцяло обновените санитарни възли и банята за пациенти в детското отделение към Многопрофилната болница за активно лечение в града под Белите брези. Основните ремонти бяха финансирани от управителя на Военно-спортният клуб „Лазарвар-Балкан” Евгений Смирнов.
„Изключително сме трогнати от щедростта на Евгений Смирнов. Неговата помощ и съдействие са добър пример за обществото и допринасят за улесняване на работния и оздравителен процес в лечебното заведение“, заяви управителят на болницата д-р Гюнер Осман.


Боб чорба от мобилна кухня за рибарите край Дяволския мост

July 08, 2018

За втори път риболовният фест на Дяволския мост (Ардино) събра много любители на риболова от различни краища на областта и страната. По инициатива на Евгений Смирнов, управител на военно-спортния клуб „Laserwar Balkans” всички риболовци и посетители на „феста“ бяха почерпени с боб чорба.


LASERWAR BALKANS дари климатик и 3 принтери за МБАЛ Ардино

June 06, 2018

LASERWAR BALKANS в чест на 60 години от откриването на МБАЛ Ардино дари климатик за кръвното отделение и 3 принтери за нуждите на всеки други отделения.

 
 

Благодарствено писмо от името на местния парламент, общинската администрация и болничното настоятелство

January 04, 2018

От името на местния парламент, общинската администрация и болничното настоятелство председателят на Общинския съвет в Ардино Сезгин Байрям изказа благодарности на управителя на Военно-спортният клуб „Laserwar Balkans” (Лазарвар Балкан) Евгений Смирнов за многобройните му социални ангажименти и доброволчески инициативи.
„Вие сте земен човек, с голямо сърце, готов да помогне на всеки. Надявам се още дълги години да бъдем заедно и да помагате на хората. 2017 година ще се запомни с Вашата системна и последователна спомоществователна дейност в Ардино. Съвсем наскоро станахме свидетели на поредната дарителска дейност, като предоставихте климатик за нуждите на местната болница. Изразяваме нашата най-сърдечна благодарност за благородната Ви мисия, която без съмнение има определен принос за разрешаването на острите социални проблеми в социалната сфера. Надяваме се нашите добри взаимоотношения да продължат и в следващите години“, се посочва в благодарственото писмо на председателя на общинския съвет Сезгин Байрям и кмета на общината Ресми Мурад. 


Първия маратон от Дяволския мост до Ардино. Ние сме спонсори!

May 13, 2017

13 май в Ардино се проведе първият маратон „Дяволския мост – Ардино” с дистанция седем километра. В надпреварата участваха над 80 състезатели от различни краища на страната. Тя бе посветена на Международния ден на предизвикателството и 17-ти май – Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта.

Спортното събитие бе с национално значение. Имаше известни лекоатлети от София, Шумен, Добрич, Враца, Пловдив, Смолян, Кърджали.

Кметът на община Ардино Ресми Мурад и Евгений Смирнов, управител на военно-спортния клуб „LASERWAR Balkans” и основен спонсор на състезанието, връчиха парични награди, купи и грамоти на призьорите. Общият награден фонд на маратона бе 3 400 лв.

Ресми Мурад поздрави организаторите на маратона. „Радвам се, че това спортно събитие предизвика интерес както в общината, така и в цялата страна. Надявам се, през годините тази инициатива да се превърне в традиция”, заяви той.


Дарение за МБАЛ Ардино

December 22, 2016

Военно-спортният клуб „LASERWAR BALKANS” дари два компютъра и един принтер за нуждите на болницата в Ардино.


Коледен подарък на детска градина

December 14, 2016

Скоро ще празнуваме Коледа!

LASERWAR Balkans направих коледен подарък на детска градина «ОДЗ Слънце».


LASERWAR Balkans направих подарък на детска градина

October 18, 2016

LASERWAR Balkans направих подарък на детска градина «ОДЗ Слънце» - съвременна аудио система.

Децата са били много доволни:)))


LASERWAR Balkans е подготвил за МБАЛ Ардино дърва за огрев

September 28, 2016

Клуб LASERWAR Balkans (ООД БулРосГрупп) е подготвил за МБАЛ Ардино над 20 кубически метра дърва за огрев. След смяна на електрически кули в района на с. Правдолюб останали много изхвърлени дървета. Клуб LASERWAR Balkans се обърна към администрацията на община Ардино с инициатива за безплатна заготовка на дървата за МБАЛ Ардино. Това стана възможно благодарение на подкрепата на администрацията на община Ардино и Държавно горско стопанство "Ардино" които оперативно са получили разрешение за заготовка на дърва за огрев. Изразяваме благодарността си към членовете на клуба LASERWAR Balkans Невен Драгиев, Сергей Драгиев и Евгени Смирнов за работа, ООД "Бомар 05“ и лично Гюнал Алиев за безвъзмездна помощ в транспортирането на дърва за огрев.

LASERWAR Balkans - спонсор на Интеграционен турнир по канадска борба между хора с увреждания «Воля за победа»

September 18, 2016

На 18 септември в Кърджали се проведе Интеграционен турнир по канадска борба между хора с увреждания «Воля за победа». Клуб LASERWAR Balkans беше спонсор на събитието и връчи парични награди на 24-те победители, които заели 1,2 и 3 място в различните категории. Съвместно с Български Червен кръст LASERWAR Balkans организира събиране на средства за подпомагане на хората с увреждания. Български Червен кръст също връчи подаръци на участниците в турнира.

Лазертаг-турнир София

September 01, 2016

В края на октомври 2016 г. LASERWAR Balkans съвместно с агенция Event Bakery (София) ще се проведе в София първия лазертаг-турнир: 32 отбора, около 200 участници, много награди от спонсори.

Предлагаме да разгледате снимки на първата пробна игра в София и заснемане на видеоклипа - Галерия.


Нощен лазертаг

July 15, 2016

 LASERWAR Balkans проведе поредните игри, включително и нощен лазертаг. Вижте снимки в Галерия.


Мис Лазертаг Юни 2016

June 17, 2016

 

Клуб LASERWARBalkans проведе забавен конкурс сред участничките в първият женски отбор– «Мис Лазетраг Юни 2016». 

Според резултатите от гласуването във Facebook страницата на LASERWAR Balkans, имаме удоволствието да обявим победителката в конкурса"Мис Лазертаг Юни 2016 г.“ – Semra Ismail. 

Нашите поздравления! 


Първият женски екип за лазертаг на открито в България проведе челната си игра!

June 11, 2016

  

11 юни 2016 - Първият женски екип за лазертаг на открито в България проведе челната си игра! 

Първият им сценарий беше следният: терористите се крият в изоставен град. Задачата на специалните сили - да унищожат терористите. Беше извършен щурм над селището: стрелба, димни шашки, опасност дебнеше зад всеки ъгъл! С голяма трудност, но задачата беше изпълнена. Специалните сили унищожиха терористите!!! Нашите момичета се проявиха като истински амазонки!

След кратка почивка, дамите започнаха следващия сценарий на играта. Амазонките харесаха още повече втория сценарий- трябваше да се завземе "контролната точка" (специален гаджет в центъра на улицата) и да се задържи за 6 минути. "Задържане" означава да се стреля в нея задължително отгоре, така че да се улучи сензора. Когато това стане, светва цветния диод на съответния отбор. Задачата е контролната точка да се защити от врага. Ако противника успее да стреля точно в контролната точка – тя му се присъжда.

Контролната точка много пъти преминаваше от отбор на отбор. Трябваше да се търсят различни варианти, за да не успее врага да спечели. Така завърши играта.


04 юни 2016 играе младеж Ардино

June 04, 2016

Младите момчета от Ардино днес направихме отлична игра!

Истински спортни момчета - пристигнахме в Дядовци на велосипеди. Опитахме се да димни ефекти. Преминали инструктаж. И тръгват на бой! 

Момчета - браво!!!

Вижте снимки - галерея


Активно работи нашата страница във FB

May 31, 2016

25 май клуб Laserwar Balkans откри своя страница в Facebook. https://www.facebook.com/laserwarardino/ 

 

Никакви платени "харесва ми". Всичко е честно!

Резултат от 25 до 30 май:  

  • достигнати хора - 2917
  • ангажиране с публикация - 10445

Посещавайте страницата, свържете се с нас и подкрепете ни!


Лазертаг в Дядовци - игри №1,2,3 - 4 юни

May 27, 2016

Господа!   4 юни, ние планираме да се извърши на 3 игри. Начало: 

  • 1-ва игра - 11.00
  • 2-ра игра - 13.00
  • 3-та игра - 15.00  

За всяка игра трябва да дойде от 10 до 13 души. Цена - 12 лв - на 1 човек. Задължително предварително записване!!!  Трябва да се регистрирате чрез изпращане на e-mail info@laserwar.bg  съобщение:

  • Игра № 1 (или №2, или №3)
  • Име, Фамилия
  • Возраст 

Моля, събиране на своят екип с оглед на възраст и физическа подготовка. Момче на 15 години трудно ще се съревновават с най-силен мъж на 35 години. Не забравяйте, че оръжието е достатъчно тежко и трябва да се движим по планините:)) Можете да зададете своите въпроси по телефона +359 893 00 34 35 Евгени


В Ардино открит военно-спортният клуб LASERWAR Balkans

May 24, 2016

На 24 Май,в община Ардино тържествено бе открит военно-спортният клуб LASERWARBalkans.

На площада в град Ардино бе демонстрирано лазерното оборудване на LASERWARBalkans. Собственник на клуба- Евгений Смирнов, който достави в  Ардино играта, подробно разказа какво представлява тази новата атракция.Всеки гост на празника имаше възможност да изпробва лазерното оръжие, да види своята точност при стрелба с лазер по мишена или просто да снима.

След представянето на новия клуб,започна грандиозния концерт на групата Д2. Бойците от 68 бригада поразиха всички присъстващи с уменията си за ръкопашен бой. Представител от 68 бригада прояви огромен интерес към оборудването на лазертаг и каза,че ще разгледа възможността да го използва в тренировките с бойците си.

Зрителите на празника можеха безплатно да се почерпят с традиционни български ястия,приготвени в истинска военна кухня,открита и реставрирана от ентусиастите на LASERWAR Balkans.Тук можеше да се  купи и любимия айрян «Родопчанка» на половин цена.

Партньорите  на клуба- фирма «МЕГАТРОН»(официален дистрибутор на John Deere, Bobcat ,Doosan)  демонстрира нов модел UTV. 

Военно-спортен клуб LASERWAR Balkans обявява  официалното си откриване и кани всички желаещи да изпитат сили в най-красивите кътчета на Родопите.


Група Д2 и нова спортна атракция в Ардино

May 24, 2016

 Денят на откриването на клуба започна неочаквано дори и за самите организаторите на празника…Гост на праздника група  Д2 поиска лично да изпробва какво е това лазертаг. Може ли да се откаже на  любимите изпълнители? И така, в 7 часа сутринта, в село Дядовци се състоя битка с лазери между екипа на група Д2 и Ардино.

Вокалистът на група Д2- Дидо не можеше да скрие учудването си:”Аз мислех,че това е поредната имитация на „игрите със стрелба”. Но това е истинско оръжие, истинска битка на реален терен. Играхме в старо,полуразрушено планинско село.Жалко ,че не можехме да прекараме там целия ден,жителите на град Ардино ни чакаха. Но ние със сигурност отново ще дойдем. Благодарим на Евгений Смирнов от LASERWAR Balkans не само за това,че ни покани да пеем в град Ардино,но и за тази игра.Разбирам колко е уморен покрай подготовката за празника. Но въпреки това той намери сили да ни предостави тази уникална възможност да махнем стреса, да се заредим с адреналин и да видим красивите кътчета на Родопите, където задължително ще  се върнем!”


Грандиозно честване на 24 май готви община Ардино

May 05, 2016

На 24 май в рамките на проявите на община Ардино, посветени на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменност ще се организира голям празник, включващ много интересни и разнообразни дейности.

Деца, ученици и самодейни групи ще представят художествена програма. В общинския музей ще бъде открита уникална изложба на старинни катинари.

Гостите на празника могат да присъстват на официалното откриване на новия военно-спортен клуб „LASERWAR BALKANS”. Клубът е първият в страната, който представя военно-спортна игра от ново поколение „Лазертаг“. „Лазертаг” е здравословна игра, тъй като се провежда след природата и е свързана с физическа активност. В нея се използва истинско оръжие, което стреля безвредни лазерни лъчи. Ще се проведе и демонстрация на лазерни оръжия. А партньори на „LASERWAR BALKANS” обещават да покажат нови модели ATV и UTV.

На празненството известната рок-група Д2 ще изнесе грандиозен концерт. Групата ще излезе на сцената на 24 май от 14.30 часа и се очаква да изпълнят всичките си големи хитове. Гостите на празника ще опитат ястия от истинска военно-полева кухня, закупена и ремонтирана от „LASERWAR BALKANS”.

На празника са поканени журналисти от различни медии. Празничният ден ще бъде сниман от птичи поглед с дрон.


Играхме лазертаг за пръв път!

April 16, 2016

Днес играхме лазертаг за пръв път! 12 мъже, сред които и бивши военни, прекараха два незабравими часа в планинския регион около изоставеното село Дядовци. Море от емоции и впечатления! Основното заключение на играчите беше: “Това е на 100% истинска битка, просто няма наранявания!”.

Всички участници бяха единодушни, че лазертаг е истински спорт, в който хем трябва да се тича, хем - да се мисли! Бяхме приятно изненадани от факта, че дори бившите военни признаха своята изненада от реалистичността на оръжията.


Профессиональна фотосесия

April 02, 2016

Специално за уебсайта на LASERWAR BALKANS днес беше заснета професионална фотосесия. Фотографът Христо Узунов от Urbex.bg засне точно стрелящите Марина Янева и Гюлай Сюлейманова на бойното поле - изоставеното село Дядовци.

Снимките разкриват какви са оръжията, къде се играе лазертаг и какви емоции изпитват бойците. Вижте ги още сега в нашата "Галерия".


LASERWAR BALKANS вече има професионален квадрокоптер!

March 30, 2016

Първият дрон в община Ардино е собственост на спортен клуб LASERWAR BALKANS! Професионалната летяща платформа (дрон) DJI Phantom 3 Professional ни позволява да правим снимки и видео в суперсъвременен формат Ultra HD "4C".

Максималната височина на полета е до 6000 m надморско равнище; а максимална скорост на полет - 16 m/s. Това, което камерата заснема, се вижда на живо, в реално време, от земата, благодарение на модерен таблет.

Сега вече имаме възможност да наблюдаваме играта на отборите и да се правят корекции при нужда.Освен това вече може да заснемаме професионални фото и видео кадри от птичи поглед. Вижте първите снимки, правени с дрона, в раздел "Галерия".


Неповторима атракция - истинска военно-полева кухня!

March 28, 2016

От днес имаме истинска военно-полева кухня от 60-те години! Открихме я в Сливен и ѝ направихме пълна реставрация! Благодарение на нея нашите гости ще могат да опитат вкусна храна, приготвена по необичаен, но впечатляващ начин.


Създаден бе военно-спортен клуб LASERWAR BALKANS

March 01, 2016

 

От фирма “БулРосГрупп” ООД взехме решение да открием в град Ардино първия в България клуб по лазертаг. Цялото необходимо оборудване вече е закупено, а служителите ни преминаха специален инструктаж. Със съдействието на администрацията на общината пък територията за лазертаг битки вече е избрана.

 

С нетърпение очакваме първата игра!