Първи в България!
Екстремни без риск
6765 Ардино, област Кърджали GSM: +359 893 00 34 35

Лазертаг - тренировъчната програма на НАТО

Историята на лазертаг започва през 1975 година, когато в сухопътните части на армията на САЩ е приета нова разработка - системата за лазерна имитация на стрелба и поражение MILES (Multiple Integrated Laser Engagement System), предназначена за тренировка на личния състав.

И до днес системата за лазерно симулиране на бойни тактики е сред основните средства за обучение на войници в НАТО.
 

Лазертаг - имитация на реални военни действия

По време на играта се използват прототипи на реални бойни оръжия, на които са монтирани специални излъчватели. Попадението се зачита, когато лазерният лъч от оръжието достигне до датчиците, разположени върху екипировката на съперника. Натискането на спусъка е придружено от звуков сигнал, който имитира истинския изстрел. Усещането за действителна престрелка е гарантирано!

Играта се провежда в реални условия - на открито, в планината, гората или в изоставено село. Всяко място е подходящо за провеждане на битка!

Спортен клуб LASER BALKANS предлага над 10 сценария на играта, предназначени за различни екипи и съобразени с броя на играчите, тяхната физическа издръжливост, лични предпочитания и други. По желание на играчите могат да бъдат разработени уникални лазертаг сценарии специално за тях!
 

Лазертаг - игра за всички!

За разлика от други военно-спортни игри като пейнтбол и еърсофт, в лазертаг могат да се включат всички! Лазертаг е напълно безопасна игра, в която играчът не изпитва болка и не се нуждае от специално защитно облекло. Разнообразните сценарии пък предоставят възможност на всички да се включат в играта, независимо от техните пол, възраст и физическа подготовка.